Google Translate

© Denise Gok. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Kalıcı Makyaj Hakkında Sık Sorulan Sorular

Kalıcı makyaj ve dövme arasındaki farklar nelerdir ?
Klasik dövmeler mürekkep boyalarla yapılır. Mürekkep yüze uygulandığı zaman, hem alerjik reaksiyonlara neden  olabilir hem de zaman içinde kaybolmayacağı için daha sonraki yıllarda, başka uygulamaların yapılmasına  engel olur. Kalıcı makyajda ise doğal pigmentler kullanılır. Bunlar zamanla vücut tarafından yavaşça eritilir. Kalıcı makyaj için farklı makineler ve  çok ince iğneler kullanılır. Kıl kadar ince  iğnelerle, en hassas çalışmalar yapılabilir.

Kalıcı makyaj neler sağlar ?
Kalıcı makyaj  son derece doğal bir görünümle yüzdeki  kontrastları arttırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir. Gündelik yaşamda ve her şart altında bakımlı görünmeyi sağlar. Gerektiğinde veya istendiğinde  üzerine klasik kozmetik makyaj  yapılabilir.

Kamuflaj makyaj nedir ?
Vitiligo veya benzeri rahatsızlıklar sonucunda, ciltte meydana gelen  depigmentasyon (cildin belli yerlerinde rengin açılmasıyla oluşan lekeler),  kalıcı makyaj ile kamufle edilebilir. Bu işlemde en  önemli faktör,  rengin  doğru  seçilmesidir.  Doğal rengi tam olarak tutturmak mümkün olmasa bile,  beyaz lekeleri cilt rengine yaklaştırmak mümkündür. Cilde uygun  renk tonlarıyla  yapılan uygulamalarda  başarılı sonuçlar elde edilir. 

Komplikasyon olasılığı nedir ?
Kalıcı makyaj steril şartlarda ve  bilinçli bir şekilde yapıldığı  takdirde riskler çok azdır. Uygulama temiz ve iyi aydınlatılmış bir ortamda, steril iğneler ve pigmentlerle, deneyimli bir uzman  tarafından yapılmalıdır.
Uçuk çıkarma ihtimali olan dudaklara, kalıcı makyaj yapılmadan bir hafta önce, bir hazırlık tedavisi  uygulanır.
Açık renkli, hassas veya kılcal damarları yüzeyde olan ciltlerde, hafif kanama görülebilir ama  hemen geçer. Bu nedenle aspirin veya benzeri kanı sulandıran ilaçların, kalıcı makyajdan birkaç gün önce kesilmesi daha uygun olur.

Kalıcı makyaj acı verir mi ?
Esasında acıdan bahsedilemez. Uygulama yapılırken makinenin titreşimi biraz tedirgin eder. Bu his özellikle eye-liner uygulamasında  oluşur. Kaşlardaki uygulama sırasında hissedilen rahatsızlık, ancak cımbızla kaş alındığı zaman  duyulan rahatsızlık  kadardır.
Kalıcı makyaj öncesinde, lokal anestezik  bir kremle  uyuşturma yapılır. Bu hazırlık duyarlığı en az seviyeye indirir. Dudak kontürü uygulamalarında,  doktor uygun görürse, enjeksiyonla uyuşturma  yapılabilir.

Kalıcı makyajın kalıcılık süresi nedir ?
Kalıcı makyajın ömrü genel olarak 2-5 yıl arasındadır.Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına ve  yaşadığı çevreye göre değişir. Deri altındaki renkli pigmentler, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda  tükenir. Bu nedenle kalıcı makyaja  belli aralıklarla rötuş yapılması  gerekir.
Açık renkli ciltler, esmer ciltlerden daha hızlı yenilenir.  Bunun  doğal bir sonucu olarak,  kalıcı makyaj daha kısa sürede azalır. Esmer ciltler bu açıdan daha şanslıdır. Ayrıca yaş ilerledikçe cildin yenilenmesi yavaşladığından, kalıcı makyajın ömrü uzar.

0 yorum:

Yorum Gönder