Google Translate

© Denise Gok. Blogger tarafından desteklenmektedir.

KALICI MAKYAJ HAKKINDA HERŞEY

Kalıcı makyaj







Yakın tarihte yapılan kazılarda, m. ö. 2000 senelerine ilişkin bazı mumyalarda hala belirgin olan ve ingilizce "skin art" yani cilt sanatı tabir edilen kalıcı makyaj izlerine rastlanmıştır. o çağda bu işlemlerin kurum, barut gibi renklendirici maddeler kullanılarak; sivrileştirilmiş taşlar ve diğer bazı ilkel aletler yardımıyla yapıldığı tahmin ediliyor.

Günümüz teknoloji ve bilgi düzeyi, kalıcı makyajın bundan böyle tamamen steril ortamlarda, çok daha zararsız ve ağrısız olarak uygulanmasına müsait.

Zamanın giderek daha değerli hale geldiği şehir hayatının ritminde, her an bakımlı ve hoş görünmek herhalde çok rahat ve pratik olsa gerek diyorsanız...


Kalıcı makyaj nedir ?

kalıcı makyaj veya daha doğru ismiyle "mikro-pigment uygulaması" mikro, steril ve bir sefer kullanımlık bir iğne ile doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin derhal altına aşılanması işlemidir. bu alerjik olmayan renkler bilhassa yüz ve vücut kullanımı için tasarlanmış olup, katkı ve koku maddesi içermez. kalıcı makyajın dövme ile karıştırılmaması gerekmektedir ama aynı biçimde uzun yıllar ciltte kalarak doğal görünümünü korur.
daha çok kozmetik-dövme sayılabilecek bu işlem sayesinde kaş, göz çizgisi veya dudaklarda doğal cilt renginizle uyumlu tesirler yaratılabileceği gibi bazı küçük kusurlar kapatılabilir veya biçim bozuklukları giderilebilir. böylece daha düzgün, bakımlı ve genç bir görünüm kazanmak işten bile değildir!

bu uygulamayı mankenler, aktörler, aktrisler ve gösteri işinde çalışan bir çok tanınmış görünümlerini belirginleştirmek için kullanmıştır. elde edilen estetik değerin dışında; bu yöntemle stres, vakit ve para anlamında kazanılanlar göz önüne alındığında, bu metoda neden "geleceğin makyajı" adının verildiği olabildiğince açık!

Kalıcı makyaj kimlere öneri edilir ?

kalıcı makyaj parlak ve yüzeysel görünen normal makyaja oranla daha doğal görünür. bunun yanı sıra makyajı tazeleme, yenileme, ekleme gibi sıkıntılar ortadan kalktığı gibi vakit ve para tasarrufu da temin eder. dolayısıyla derhal herkese ideal olmasına karşın, bilhassa bu yöntemi kullanması öneri edilenler aşağıda liste durumunda verilmiştir:

- vakti kısıtlı, çalışan kadınlar,
- seyrek, çok açık renk ya da yarım kaşları olan kadınlar,
- duyarlı gözleri olan kadınlar,
- seyrek kirpikleri olan kadınlar,
- lens kullanan kadınlar,
- göz bozukluğu olan kadınlar,
- kozmetik ürünlerine alerjisi olan kadınlar,
- artrit hastalığı veya titreyen elleri olan kadınlar,
- genellikle stresli veya ağır işleri olan kadınlar,
- atletler, sporcular,
- profesyonel yaşamda devamlı iyi görünmek zorunda olanlar,
- hastalık, kemo-terapi gibi tedavilerden problemleri olan kadınlar,
- yüzlerinde bulunmakta olan asimetrik hatlardan kurtulmak isteyenler,
- dağılmayan makyajın avantajını kullanmak isteyen kadınlar.

Kalıcı makyaj nasıl yapılır ?

çoğu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. kişinin ağrı duyarlılığı ve uygulayıcının el hafifliğine göre değişiklikler gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza yüklemek ve bölgeyi uyuşturmak için yüzeysel anestezi ve yağlar kullanılabileceği gibi, bir hekim ya da dişçi gözetiminde lokal anestezi de yapılabilir. işlemin uzunluğu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yoğunluğuna, elastikiyetine ve cildin genel haline göre değişebilir. ortalama müddet 2-3 saat kadardır.

bir set mikro steril iğne, kalıcı renk karışımına batırılarak kişinin istekleri doğrultusunda cilde uygulanır. taze renk, iğneler vasıtasıyla cildin üst tabakasına zerk edilir. dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandığından, daha ağrısız gerçekleşir. yine aynı nedenle ciltteki travma da çok daha çabuk iyileşir. uygulama sonrasında çoğu kişi normal yaşama hemen devam edebilir.

uygulamanın tam anlamıyla kalıcı olması bazı şeylere dikkat edilmesini gerektirir. güneşin uv ışınlarına fazla maruz kalmak ya da solaryum seansları, cildin fazla kuru olması, bazı uyuşturucular ve sigara kalıcılığı negatif yönde etkileyen faktörlerdir. alfa- hidroksi, retin-a ve glikolik asit, kalıcı makyaj uygulanan bölgelerden uzak tutulması gereken maddelerdir. aksi halde etki azalabileceğinden belli sürelerde ekstra bakım gerekebilir. göz kapaklarına güneş korumalı krem kullanmak, eye-liner uygulanmış gözlerde güneş gözlüğü takmak, dudaklara koruyucu sürmek gibi bazı tedbirler makyajın kalıcılığını artıracaktır.

kalıcı makyaj güvenli midir ?

gereken itina gösterilir ve temizliğe önem verilirse güvenlidir. kullanılan pigmentlerin (renklerin) tamamı doğaldır. kullanılan malzemenin bir sefer kullanımlık steril malzemeler olması gerekmektedir. böylece ortamdan gelişi güzel bir hastalığın bulaşma riski sıfırlanır.

kalıcı makyaj yaptırmadan önce, cilt renginin alt tonlarındaki değişiklikleri ortaya çıkaracak olan bir test tatbik edilebilir. bu test sayesinde kişinin alerjik olup olmadığı da anlaşılarak gelişi güzel bir alerjik reaksiyon riski elimine edilir. her seansta bir sefer kullanımlık cerrah eldivenleri kullanılmalıdır.

uygulama öncesi bütün temizlik gerekleri yerine getirilmişse riskler derhal hemen sıfırlanmıştır. dikkat edilmesi gerekenler ana başlıklar durumunda şunlardır:

- bütün iğneler, her yeni müşteri için yeni ve steril olmalıdır.

- kullanılacak diğer aksam, ekipman ve malzemenin de steril olması ve hijyen kuralları içerisinde kullanılması şarttır.

- kullanılan cerrahi eldivenin her müşteri için tazelenmesi ve uygulama sırasında lazım görüldüğü zamanlarda değiştirilmesi gerekmektedir.

- teknisyenin temiz, tertipli ve çevre temizlik kural ve şartlarından haberdar olması gereklidir.

- her müşteriye yeni bir çarşaf veya örtü kullanılmalıdır.

- uygulama yapılan oda temiz ve steril olmalıdır.

kalıcı makyajın tesirleri (gözler/kaşlar/dudaklar)

kaş şekillendirme uygulaması...
- uzun bir suratı daha yuvarlak gösterebilir,
- oval bir suratı daha dar gösterebilir,
- birleşik gözleri daha ayrık gösterebilir,
- ayrık gözleri daha yakın gösterebilir,
- biçimli gözlere vurgu verebilir.

kalıcı kaş uygulaması...
- seyrelmiş kaşları gür gösterebilir,
- bozuk kaş biçimi kaş yayı vurgulanarak güzelleştirilebilir,
- kaşların yoğunluğu artırılabilir,
- tıbbi bir nedenle kaşı dökülenlere yeni kaş yapılabilir.

eye-liner uygulaması...
- fazla büyük gözleri normalleştirebilir,
- birleşik gözleri daha ayrık gösterebilir,
- ufak gözleri daha büyük gösterebilir,
- iddiasız gözleri daha egzotik gösterebilir.

dudak şekillendirme uygulaması...
- dudakları daha iyi tanımlayabilir,
- düzensiz dudak çevresini düzeltebilir,
- ruj ve parlatıcının "akmasına" mani olabilir,
- dolgun dudaklar sağlayabilir,
- yara izlerini gizleyebilir.

dudaklara renk ve çevre çizgisi uygulaması...
- dudak biçimini vurgulayabilir veya değiştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder